30.01.2018

İl Müftüsü İzani TURAN İle Basın Toplantısı

Bursa İl Müftülüğü bir yıllık faaliyetleri çerçevesinde 2017 yılının bir değerlendirmesini yapmak ve 2018 yılında yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla 29.01.2018 Pazartesi günü yeni hizmet binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

İl Müftüsü Turan, İl Müftü yardımcıları Mustafa Uyar, Sedanur Sezen, İbrahim Halil Demir’inde hazır bulunduğu basın toplantısında 2017 yılında yapılan çalışmalarla 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetleri anlattı. Turan, “Biz insanımıza sadece camide ulaşıyoruz. Vaazları, hutbeleri gelirlerse dinliyorlar. Peki gelmeyenler ve ulaşamadığımız insanlar yok mu? var. Onlar için çok yakın zamanda 'mobil vaiz'  ve 'mobil irşat' ekipleri oluşturacağız. Bu arkadaşlarımız bize gelemeyenin ayağına gidecek. Esnafa, fabrikalara, okullara, hastanelere ve kahvehanelere gidecek. Orada vatandaşla birebir görüşerek o alanla ilgili bizim ne yapmamız gerektiğini ve beklentilerini öğreneceğiz. Biz insanımıza bir şekilde ulaşmayı arzu ediyoruz. İnşallah Bursa’yı baştan sona bu şekilde tarayacağız” dedi

Bursa Müftüsü Turan, Bursa’nın en önemli değerleri ve markalarının Ulucami, Emir Sultan, Üftade ve Hüdavendigar gibi camileri olduğunu ifade ederek, “Ancak buraya gelemeyen vatandaşlarımız var. Onlar için çok yakın zamanda mobil vaiz ve mobil irşat ekibini oluşturacağız. Bu arkadaşlarımız bize gelemeyenlerin ayağına gidecek” dedi.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde yaptırılan ve hizmete yeni giren İl Müftülüğünde düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında konuşan İl Müftüsü İzani Turan, “Bursa İl Müftülüğü eski binasının bulunduğu yer de maneviyatın tam ortasındadır. İnşallah şehrin siluetine uygun bir projeyle orayı tekrara milletimizin hizmetine kazandıracağız. Kitap kafe ile gençlerimiz orada kitap okuyup sohbet etme imkanı bulacak. Bir buluşma noktası olacak. Aile ve kadınlarımıza yönelik hizmet verecek birimimizi orada bulunduracağız. Dolayısıyla halkımıza bire bir ulaşabileceğiz” dedi.

İl Müftüsü İzani Turan, Özellikle gençlerimiz bizim hedef kitlemiz oldu. Bu manada Kur'an-ı Kerim kurslarında okuyan gençlerimiz var. Camilerin altında gençlik hareketlerimiz var. Gençlerimizi camilerin altında sporla buluşturuyoruz. Uyuşturucuya bulaşmış olan gençler herkesin yüreğini incitiyor. Bu çocuklar bizim değerlerimiz. Bu çocuklarla birebir ilgileniyoruz. Üniversite gençliği önemli alanımızı oluşturuyor. 75 bin üniversite öğrencisi var. Bu kardeşlerimizin her birine ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca gençlik faaliyetleri çerçevesinde ilahiyat fakültesinin yanında diğer fakültelerde okuyup hafız olmak isteyen çok sayıda öğrencilerin alakasının olması bizleri son derece mutlu etmektedir dedi. Ardından toplantıya katılan basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.