25.02.2018

Ezanı Güzel Okuma Kursu devam ediyor

Cami hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, istihdam ettiği personelin mesleki yeterliliklerini, hizmette etkinlik ve verimliliklerini artırabilmek için yıl boyu hizmet içi eğitim çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu itibarla Bursa İl Müftülüğümüz, halkımızın dini hayatına rehberlik eden ve özellikle merkezi sistemde ezan okuyan cami görevlilerinin musiki kabiliyetlerini geliştirerek; ezan, kâmet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmek ve daha nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla "Ezanı Güzel Okuma Kursu"düzenledi.

Ezanı Güzel Okuma Kursunda,İl Müftülüğünce hazırlanan ve 4 hafta sürecek olan program 45 ders saati olarak planlandı. Günlük ve haftalık ayrı ayrı hazırlanan program, mahalli şartlar dikkate alınarak Cuma günleri hariç, haftada 4 gün olarak uygulanmaya devam edilmektedir.

Eğitimleri İstanbul Fatih Camii Emekli Görevlisi Bekir BÜYÜKBAŞ vermektedir. Günde 3 saat planlanmış derslerde; İmamlık ve müezzinlik; ezan, kamet ve salalarda yaygın hatalar; ses eğitimi, makamlar ve uygulamaları, cami mûsikîsinde kullanılan makamlar gibi eğitimler verilmektedir.