16.07.2018

Din İstismarı İle Mücadele Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

"Din İstismarı İle Mücadele Semineri” Bursa İl Müftülüğünce Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yerleşkesinde bulunan Fethiye Kültür Merkezinde düzenlendi. Diyanet İşleri başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay’ın Moderatörlüğünü yapılan seminerde, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, DEAŞ hakkında bilgi verirken, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, FETÖ/PDY hakkında bilgi paylaşımı yaptı. 15 Temmuz gazisi Mehmet Arif Arslan, darbe girişimi sırasında ve mahkeme sürecinde başından geçen olayları aktardı.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Din İstismarı ile Mücadele seminerlerinin açış konuşmalarında; Diyanet işleri başkanlığı, şerefli ve erdemli bir kurumdur, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi esnasında minarelerden yükselen sala sesleri halkımızın tekbir nidalarıyla ve ellerindeki Türk bayraklarıyla mermilere karşı durmaları imanın, inancın, vatana, bayrağa teslimiyetin asıl göstergesidir, dedi.

Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Başkanlığımıza farklı ülkelerden heyetler gelir, Diyanet işleri Başkanlığının teşkilatlanma yapısını incelemek isterler. Hatta Afrika’dan bile gelip onlara bu konuda yardımcı olmamız için heyetler halinde görüşmeler yaparız. Böylesine güçlü ve kitlelere hitap eden bir kurum olmamız bize bir takım sorumluluklar yüklemektedir. Dini sahada çalışmaktayız dolayısıyla din kanalıyla insanlara ulaşmaya, onları yönlendirmeye çalışan grupları iyi tahlil edip halkımızı bu konuda uyanık olmalarını sağlamalıyız, şeklinde konuştu.

Ahmet Şamil Ok, DEAŞ’ın dini duyguları kullanarak yapılanma şeklinden bahsetti. İnsanların dini hassasiyetlerini, cennet ve şehadet yaklaşımıyla yönlendirip emeline ulaşmak için nasıl terörize edilebileceği konusunda DEAŞ’ın organizesi hakkında bilgi aktardı.

Dr. Elif Arslan; Din istismarından bahsederek, FETÖ oluşumunun kendi menfaatleri için dini kullanan, insanların dini duygu ve heyecanlarını istismar eden, milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan; dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif eden bir örgüt olduğunu ve bu yapının asla dini bir cemaat olarak nitelendirilemeyeceğini anlattı. FETÖ elebaşının da bir düşünür ve alim olmadığından, küresel güçlerce desteklenmiş bir proje adamı, aklını ve emeğini şer odaklarının hizmetine sunmuş bir meczup ve din dilini örgüt lehine kullanan bir istismarcı olduğundan bahsetti. Örgüt elebaşının sözde “Kâinat İmamı” olarak nitelendirildiği bu oluşumda son derece katı bir hiyerarşi olduğunu, sır, gizem, adanmışlık ve takiyye üzerine kurulu olan bu yapının sivil bürokrasi, akademi, yargı, kolluk kuvvetleri ve ordu gibi çeşitli alanlara sızmayı hedeflediğini belirtti ve bu oluşumun en temel özellikleri ise koşulsuz teslimiyet ve itaat, liderin masumiyetine inanan, kendileri dışındaki bütün Müslümanları, dini grupları, cemaatleri dışlama ve aşağılamadır dedi.

15 Temmuz gazisi Mehmet Arif Arslan, Ankara Emniyet binasının önünde yaşananları aktardığı konuşmasında, Emniyet binasını bombalayan uçağı kullanan kişinin de babasının emekli bir polis memuru olduğu, mahkemede kullandığı ifadeleri ve gündüz saatlerinde dinlediği mevlid-i şerifin ardından görevlinin şehitlik konusundaki sohbetinin akabinde, bize de şehitlik nasip olur mu? diyen Cennet Komiserin akşamki bombalamada şehit oluşunu anlatması izleyenleri duygulandırdı.

Program dua ve temennilerle son buldu.