15.08.2018

Etkili Hutbe Sunumu Türkiye  Finali Bursa Ulu Camii’nde Yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınızca personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma  ve Etkili Hutbe Sunumu ile Şiir ve Hutbe yazma yarışmaları düzenliyor. Söz konusu yarışmalar 2004 yılından bugüne değin farklı şehirlerde düzenlenen programlarla halkın katılımı da sağlanarak daha etkili bir şekilde yapılıyor.

Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasının ilki 2015 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın dördüncüsü düzenlenmektedir. 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Erkek Din Görevlileri arasında ‘’Etkili Hutbe Sunumu’’ yarışması düzenlenmiştir. Yarışma Türkiye genelindeki ilçe, il bölge ve Türkiye Final Yarışması şekilde yapılmakta olan yarışmanın Türkiye Finali 12 Ağustos 2018 Pazar günü Bursa Ulu Cami’de yapıldı.

Bursa İl Müftülüğünün ev sahipliğini yaptığı Programda İl Müftü Vekili Mustafa Türkmen; Böylesine büyük bir organizasyonun Türkiye Finalinin Bursa’mızda yapılması ve Bursa Ulu Cami’nin inşasından hemen sonra Emir Sultan Hazretlerinin işaretiyle Somuncu babanın yedi ayrı tefsiriyle hutbe irad etmesi, imam-Hatipliğini ve Müezzin-Kayyımlık görevlerini nice evliya ve enbiyanın yaptığı bu mübarek mekanda sizlerde bu şuur ve ruhla hutbelerinizi irad edeceğinize inanıyorum. Ve biliyorum ki yarışma içinde olsa minbere çıkıp hutbe irad etmenizdeki alacağınız hazzı ömrünüzce unutamayacaksınız, dedi.

Daha sonra Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, organizasyon ve yarışma kuralları hakkında bilgi verdi. Bodur; Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle yaptığımız yarışmalar personelimiz açısından olumlu yankı bulmakta, ilçelerde seçilen birinciler kendi illerinde yarışıyor daha sonra bölge yarışması yapılıyor ve bölge birincileri Türkiye finaline katılıyor. Bursa manevi bir şehir olması ve bu maneviyatın merkezlerinden birinin de Bursa ulu camii olması bakımından burada olmaktan mutluyuz, inşallah yarışmacı hocalarımız da bunu hissederek bize de okudukları hutbelerle hissettirecekler şeklinde konuştu.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur Başkanlığında, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilal Kemikli, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Diyanet İşleri uzmanı Ahmet Sünnetçi ve TRT Diyanet Kurumsal Seslendirme Sanatçısı Nisan Kumru’nun üye olarak katıldığı Yüksek Seçici Kurul, yarışmacıların performanslarını değerlendirdi ve Eskişehir Tepebaşı Seyit Hoca Camii İmam-Hatibi Halim Özdemir birinci, Rize Çayeli Güzeltepe Köyü Seyrantepe Camii İmam Hatibi Ahmet Özdere ikinci, Antalya Finike Çamlıbel Mh. Camii İmam Hatibi Halim Özdemir üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ve katılımcılara Bursa İl Müftülüğü, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım Müftülükleri de hediyeler takdiminin ardından program sona erdi.