13.11.2019

Mevlid-i Nebi Haftasını Çoşkuyla Kutladık

Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz(s.a.v.)'in dünyayı teşrfilerinin hicrî-kamerî takvim esasına göre seneyi devriyesini de içine alan 8-14 Kasım 2019  tarihlerini kapsayan Mevlid-i Nebi haftasını Müftülüğümüzün ve Türkiye Diyanet Vakfı Büyükorhan Şubemizin organize ettiği çeşitli etkinliklerle ilçemizde çoşkuyla kutladık. Müftülüğümüzün 13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 20.00'da Orhan-ı Kebir Camimizde düzenlediği Gemlik İlçe Müftümüz Mehmet Reşat ŞAVLI'ının konuşmacı olduğu "Hz. Peygamber ve Aile" temalı konferansa yoğun katılım oldu. Peygamber sevgisiyle camiyi dolduran vatandaşlarımız konferansı ilgiyle dinlediler. Konferansın nihayetinde  ilçemizdeki ortaokul ve lise öğrencileri arasında Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu ödüllü siyer-i nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize sn. Kaymakamımız Yavuz ARSLAN, belediye başkanımız Ahmet KORKMAZ ve Gemlik İlçe Müftümüz Mehmet Reşat ŞAVLI tarafından ödülleri takdim edildi. Pragram sonrası cami çıkışında vatandaşlarımıza ikramda bulunuldu ve hediye kitap dağıtımı yapıldı.