12.08.2025

Gemlik'te Hafızlık Öğrencilerine Yönelik "Dini Bilgiler, Tecvid ve Kur'an-ı Kerim Meal Sınavı Gerçekleştirildi

GEMLİK’TE HAFIZLIK ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “DİNİ BİLGİLER, TECVİD VE KUR’AN-I KERİM MEAL SINAVI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gemlik Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde Hafızlık Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik “Dini Bilgiler, Tecvid ve Kur’an-ı Kerim Meal Sınavı”nı başarıyla gerçekleştirdi.

Gemlik Müftüsü Sayın Mustafa Akdağ’ın sınav ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında, ilçe müftülüğümüze bağlı Hafızlık Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerin dini bilgi düzeylerini ölçmek, tecvid uygulamalarını pekiştirmek, Kur’an-ı Kerim meal bilgilerini değerlendirmek, eğitimde etkinliği artırmak ve dijital hafıza oluşturmak amacıyla düzenlendi.
Toplam 70 hafız öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen sınavla, genç hafızlarımızın sahip oldukları bilgi düzeyi tespit edilerek, bu alandaki gelişimlerinin sürdürülebilir hâle getirilmesi ve geleceğe daha sağlam adımlarla yürümeleri hedefleniyor. “ konularına değindi.