09.02.2020

İLÇEMİZDE İLK HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ

Gemlik’te ilk defa İlçe Müftülüğümüz tarafından hafızlık icazet töreni düzenlendi. Halit Paşa ve Amine Hatun Yatılı Kız Kur’an Kurslarımızda öğrenim gören 16 kızımıza hafızlık belgesi verilerek taç takıldı.

Bursa Ak Parti milletvekilleri Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe müftülerimiz ile çok sayıda siyasi parti sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşların katıldığı programda adeta izdiham yaşandı.

Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe müftümüz Dr.Mehmet Reşat Şavlı “Gemlikli hayırseverlerin büyük desteği ile yapılan ve ilk olma özelliği taşıyan icazet töreni için destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek, “hali hazırda Amina Hatun kız Kur-an Kursu ve Mevlana erkek Kur-an Kursunda 80 çocuğumuzun hafızlık eğitimi devam ediyor. Bu gün burada 16 kız yavrumuz hafize oldu. Diyanet işleri Başkanlığımızın açmış olduğu sınavda da başarılı olarak hafızlık belgelerini  de aldılar. Allah’ın izni ile bu yavrularımız artık birer yürüyen ve yaşayan Kur-an’dır” şeklinde konuştu. Programda emeği geçen bütün hocalarımıza ve salonu dolduran bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz.