10.06.2022

Gemlik İlçe Müftülüğü 4-6 yaş öğrencileri için “Kadim Oyunlar ve Yıl Sonu Şenliği” düzenledi

Gemlik İlçe Müftülüğü 4-6 yaş, hafızlık ve ihtiyaç odaklı Kur’an Kursları öğrencilerinin katılımıyla "kadim oyunlar ve yıl sonu şenliği" programı gerçekleştirdi. Gemlik İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Sayın Hasan Göç, Gemlik İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, İl Müftü Yardımcıları Melek Menteşe ve Yavuz Yıldız, ilçe protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İlçe Müftüsü Akdağ Müftülük bünyesinde yıl boyunca eğitim öğretim faaliyetlerine katılan bütün öğrencilerle bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını, özellikle de ilçede müstakil 4-6 yaş kurs binası kazandırmak üzere gerekli işlemlerin bitmesi ve Kurban Bayramı sonrası inşaata başlayacak olmanın gurunu yaşadıklarını ifade ederek, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Kadim oyunları ihtiyaç odaklı kurs öğrencileri ile birlikte doyasıya oynayan minik kalpler spor salonunda gönüllerince eğlendiler. 4-6 yaş kurslarından 180 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği yarışma oyunları görülmeye değerdi. Halat çekme yarışmasıyla eğlence ve maceranın zirve yaptığı etkinlikte, çocuklar protokol üyeleri ile eğlenceli anlar yaşadı. Oyunlarda gösterdikleri üstün başarılardan dolayı 6 kurs İlçe Spor Müdürlüğünce kupa verilerek ödüllendirildi. Gemlik İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü gençlik liderlerince yüz boyama etkinliğine de katılan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Program sonunda çocuklara yiyecek, içecek ve dondurma ikramında bulunuldu.