20.02.2019

UMRE TURU

İlçemizde umreye gidecek 32 kişi için 19.02.2019 tarihinde öğlenden sonra Merkez Camii önünde program düzenlenmiştir.İlçe Kaymakamı Abdulkadir ŞAHİN, ilçe Belediye Başkanı Mustafa ÇETİNKAYA, İlçe JandarmaKomutanı Şaban ALABAŞ ve İlçe Emniyet Amiri Tanju ÖZTÜRK ve çok sayıda halkın da iştirak ettiği program Merkez Camii Müezzin Kayyımı Ömer Faruk MAHMUTOĞLU’nun Kur’anı Kerim okuyuşu ile başlamış, akabinde Merkez Camii İmam-Hatibi Osman İNAL'la beraber Tekbir , Salatü Selam  ve ilahilerle devam etmiştir.Programda günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Nazım KEÇECİ   “ Yeryüzünde Mekke-Medine ve Kudüs”e yolculuk yapmanın sevap olduğunu, buraların mukaddes beldeler olduğunu, hacca ve umreye gidenlerden dua ve peygamberimize selam isteneceğini, hacının ve umrecinin hediyesinin ise zemzem ve hurma olduğunu ifade etmiştir.Keçeci Umrecileri uğurlamaya gelenlere de Allah sizlere de en kısa zamanda umre nasip etsin, diye dua etmiş, umrecilerden de  vatanımıza ve milletimize dua etmelerini istemiştir.Program İlçe Müftüsü Nazım KEÇECİ’nin yaptığı dua ile son bulmuştur. 20.02.2019 Sabah saat 05:00’te İlçemizden yola çıkacak kafilemize Merkez Kur’an Kursu  Öğreticisi Nuray KIPKIRMIZIÖREN rehberlik edecektir. Dönüş ise 12.03.2019 tarihinde olacaktır.