12.03.2019

3. İLÇE MÜFTÜLERİ KONGRESİ

Ankara Kızılcahamam’da  4-6/03/2019 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’ın  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ,Din işleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ, Başkan Yardımcıları Prof. Dr.  Ramazan MUSLU, Osman TIRAŞÇI, Dr. Burhan İŞLİYEN, Dr. Selim ARGUN,Prof. Dr. Huriye MARTI , Diyanetin üst düzey yöneticilerinin ve 700 ün üzerinde ilçe müftüsünün katıldığı 3. İlçe Müftüleri Kongresi 3 gün sürmüştür.Türkiye’de  din hizmetinin  daha güzel, daha iyi yürütülebilmesi için çalıştaylar yapılmıştır.Değerlendirme  toplantıları düzenlenmiş, açık kürsüler tertip edilmiştir.Açık kürsülerde ilçe müftüleri sorunlarını, dilek ve temennilerini dile getirmişlerdir.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY ‘da kongrede bir konuşma yapmıştır. Kongrenin kapanış oturumunda ise Diyanet İşleri Başkanımız  Prof. Dr. Ali ERBAŞ ise şunları söylemiştir.Bizim en büyük varlığımız gençlerdir.Aile ve dini rehberlik hizmetleri her geçen gün daha da kapsamlı hale gelmektedir.4-6 yaş Kur’an Kurslarının sayıları artmıştır.Prof. Erbaş , bizim birinci görevimiz irşattır.Halkımıza dini hayatta rehberlik etmeliyiz.Personelimiz ile ilişkilerimiz önemlidir.Kendimizin ve mesai arkadaşlarımızın inancını, heyecanını ne kadar güçlü tutarsak o kadar başarılı oluruz. Biz bir aileyiz.Birbirini anlamayan anlaşamayan  kadroların hizmet üretmeleri mümkün değildir.Kal ilminden hal ilmi önemlidir. Din istismarı konusunda ciddi çalışmalar yaptık.Milletimizi insanımızı doğru bilgi ile donatmak başta bizim görevimiz.Bizim geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz  en büyük varlığımız gençliğimizdir.25 milyon gençlerimiz var diyoruz.Bunlara biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor.4-6 yaş Kur’an Kurslarımızın sayıları daha da artması lazım.Biz irşat için varız.Din hizmetlerinde boşluk bırakmamalıyız.Ekip ruhu ile çalışmamız gerekir.Biz bir aileyiz.Ön yargılardan uzak durmalıyız.Empati yapmalıyız.Dedikodu ve gıybet ,Birlik ve beraberliği önleyen en tehlikeli hastalıktır.Dedikodu ve gıybetten uzak durmalıyız.