27.11.2020

HARMANCIK MERKEZDE ÜNİVERSİTE GENÇLİK BULUŞMASI

5 Ekim pazartesi günü Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Harmancık da ikamet edip ilçe dışında üniversite okuyan Harmancıklı gençlerimizle buluştuk. İlçe kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, belediye başkanımız Yılmaz Ataş, ilçe milli eğitim müdürümüz Abdullah Çiçek ve ilçe müftümüz Ahmet Fuat Çandır’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, İlçe müftümüz merkez camii altında açılan Diyanet Kütüphanesi ve Gençlik merkezi hakkında bilgi verdi. Gençlerimizi İlmihal yarışmasına katılmaya davet etti. Pandemi döneminde özellikle imkan ve vakit olduğundan dolayı istedikleri vakitlerde camii imam hatiplerimize müracaat ederek Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlerin Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenebileceklerini bildirdi. Harmancık da ikamet etmek kaydıyla müracaat eden bütün üniversite öğrencilerine Öğrenim yardımı yapılacağı müjdesini verdi. Cep telefonlarını camii imam hatiplerine vererek Diyanet Camii Gençliği oluşumu için irtibat saglanması talebini gençlere iletti.

Belediye başkanımız ise ilçemizde gençlik için yapılan faaliyetleri anlatarak gençlerin her türlü tekliflerine açık olduğunu bildirdi.

İlçe kaymakamımız ise konuşmasında bütün gençleri tanımak istediğini görüşmek, teklif ve önerilerde bulunmak isteyen bütün gençlerimizi beklediğini ifade etti.

konuşmaların sonunda ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız, ilçe milli eğitim müdürümüz ve ilçe müftümüze gençlerimiz taleplerini, tavsiyelerini ve şikayetlerini ilettiler. Çıkışta gençlerimize ilçe Müftülüğümüz tarafından hijyenik paketlerde hazırlanmış hurma ikram edildi.