09.02.2021

İLÇE MÜFTÜSÜ RECEP ERKAN YENİ GÖREVİNE BAŞLADI

Balıkesir-Karesi’de 1977 yılında dünyaya geldi. Farklı okullarda ilk, orta ve İ.H.L. eğitimini tamamladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldu. Okul hayatı boyunca özel sektörde çeşitli işlerde çalıştı, spor ve sanatın değişik kolları ile ilgilendi. Kars-Kağızman’da kısa dönem erbaş olarak yaptığı vatanî görevinin ardından Bursa-Harmancık’ta imam-hatip olarak göreve başladı. 2005 yılında Trabzon-Akçaabat/Darıca’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne 5. Dönem kursiyeri olarak katıldı. İhtisas eğitimi esnasında Samsun-19 Mayıs ve Bursa-Karacabey ilçelerinde Ramazan ayına mahsus geçici görevlerde bulundu. 2008 yılında eğitim merkezinden mezun oldu ve Bursa-Yıldırım’da müezzin-kayyım olarak görevine devam etti. 2009 yılında Hakkari-Şemdinli ilçe vaizliğine atandı. Aynı sene Ramazan görevi için Arnavutluk’un İşkodra kentine gönderildi. Bu arada Adana Çukurova Üniversitesi’nde ardından da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde akademik çalışmalara devam ederek “İslam Hukuku’nda Ğabn-i Fâhiş ve Akitlere Etkisi” isimli tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2012 senesinde Afyonkarahisar-Sandıklı ilçe vaizliğine tayin oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın değişik yer ve zamanlarda düzenlemiş olduğu birçok seminer ve toplantıda görev aldı. 2014 yılında Kuzey Makedonya T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği bünyesinde uzun süreli yurtdışı din görevlisi olarak görevlendirildi. 2019’da Sandıklı’daki görevine geri döndü. 2021 yılında da Bursa-Harmancık ilçe müftüsü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olup din, tarih ve düşünce üzerine çalışmaları devam etmektedir.