08.10.2018

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması nedeniyle, İznik İlçe Müftülüğümüz kahvaltılı bir açılış programı düzenledi. 03.10.2018 Çarşamba günü DSİ konferans salonunda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Sayın Bülent BAYRAKTAR, Belediye Başkanı Osman SARGIN, İlçe Müftüsü Üzeyir YAVAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay DOĞAN Siyası Parti İlçe Başkanları, Daire Amirleri, Oda Başkanları ve İlçe Müftülüğü personeli katıldı.

İstiklal marşı ile başlayan program, okunan Kur’an’ı Kerim ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hafta münasebeti ile yayınladığı sinevizyon gösterisi ile devam etti. Kürsüye gelen İznik İlçe Müftüsü Üzeyir YAVAŞ, Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Gönüller konulu sunumunu yaptı.

Sunumunda camilerin konumuna ve din görevlisinin topumdaki yerine dikkat çeken İlçe Müftümüz; “Camiler, Müslümanlar olarak iyilik, doğruluk, kardeşlik, sevgi ve saygı gibi dini ve ahlaki değerlerimizi öğrendiğimiz birer yaygın eğitim yuvalarıdır. Camiler, huzur, sükûn, barış ve kardeşlik duygularının yüreklerimize tel-tel işlendiği manevi mektepler, mübarek mekânlardır” dedi. Birlik ve beraberliğimizin teminatı, manen arınma yerleri olan ve Müslüman toplumların kalbi mesabesinde olan Camilerin hayatın vazgeçilmezlerinden olduğunu söyleyen Müftü YAVAŞ;

“Yukarıdan beri bahsini ettiğimiz camilerimizle birlikte, bir de onlarla bütünleşen, camilerin açık ve ayakta kalmalarını sağlayan kişiler vardır; onlar da Din Görevlileridir!

Müftüsünden Vaizine, İmamından Müezzinine yahut yüce kitabımızı insanımıza öğreten Kur’an Kursu Öğreticisine varıncaya kadar, Nebevî bir görev üstlenen ve mesai mefhumu nedir bilmeyen Din görevlilerimiz; cami içinde icra ettiği görevin yanında cami dışında da, çocuğunun doğumundan sünnetine, nişanından düğününe, askere uğurlanmasından nihayet ölümüne; yani, hayatın bütününde halkımızın yanındadır ve vazgeçilmez bir moral kaynağıdır” diyerek Din görevlilerimizin önemine dikkat çekti.

Programın sonunda İlçemizde Cami ve Kur’an Kurslarına destekte bulunan ve hayır işlerinde öne çıkan hayırsever vatandaşlarımıza, emekli olan ve farklı alanlarda temayüz eden başarılı personele plaket takdim edildi. Programdan sonra katılımcılara kahvaltı ikramında bulunuldu.

Programımıza katılarak bizleri teşrif eden başta Sayın Kaymakamımıza ve tüm katılımcılara ve personelimize teşekkür eder, tüm görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederiz.