07.04.2022

UKRAYNALI KADIN İSLAMLA MÜŞERREF OLDU

Turistik amaçlı  İznik İlçemize gelen Ukrayna vatandaşı Daria Yaroshenko,  İznik Ayasofya Camiinde  Müezzin Kayyım Osman ÇAKMAK’ın okumuş olduğu ezandan etkilenerek,   İslamiyet üzerine yapmış olduğu araştırmalar sonucunda yüce dinimiz İslamı seçmiştir. Daria Yaroshenko İlçe Müftümüz Üzeyir YAVAŞ hocamız ve diğer şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kendi ismine yakın olan Derya ismini alan kardeşimize İlçe Müftümüz Üzeyir YAVAŞ  hocamız, dinimiz hakkında bilgiler vererek Kuran-ı Kerim ve İslâm İlmihali hediye ettiler. İhtida merasimi sonunda İlçe Müftümüz Üzeyir YAVAŞ yüce dinimiz ile şereflenen Derya Hanımı ve eşini tebrik ederek, kendilerine İman ve İslam yolunda bir hayat  niyaz ettiler.