02.01.2019

KESTEL MAHALLERİNDE SABAH NAMAZI BULUŞMALARI

Kestel ilçesine bağlı mahallerde sabah namazı buluşması, kahvaltı ve kaynaşma programları düzenleniyor. İlki Orhaniye Mahallesinde sırasıyla Saitabat, Derekızık ve Ağlaşan Mahallerinde Cami görevlilerimiz, cemaatimiz, mahalle muhtarlarımız ile birlikte buluşma gerçekleşiyor. Kahvaltının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, dua ve sohbet ile sona eren programa diğer mahallerimizden gelen vatandaşlarımız da iştirak ediyorlar.

2018 yılının son programı Kestel merkezinde görev yapan hocalarımızın organizesi ile ilçe merkezinde kahvaltı buluşması olarak gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU, İlçe Vaizi Ali TURAN merkez ve mahalle görevlileri ile müftülük çalışanları, mahallelerden ve merkezden gelen cemaat katıldı. Yapılan kahvaltının ardından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. İlahilerin de okunduğu program, dua ve sohbet ile son buldu.

Kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü YEŞİLOĞLU "Müminlerin, kardeşiliğinin yanında, Maide ve Tevbe süresinde ifade edildiği üzere birbilerinin velisi, dostu olduklarını, kardeşliğin yanında dost olarak ilan edilmemizin birlik ve beraberliğimiz adına Allah-ü Teala tarafından dahada pekiştirldiğini söyledi. Bu kahvaltı programını organize eden görevlilere, maddi olarak katkı sunan hayırseverlere teşşekkürlerini dile getirdi.

Programa katılan görevlilerimiz ve vatandaşlarımız programlardan çok memnun kaldıklarını, bu programların diğer mahallelerde de devam etmesini istediler. İlçe Müftüsü YEŞİLOĞLU hep birlikte diğer mahallerimizde bu programların devam edeceğini ve vatandaşlarımızın hepsinin davetli olduklarını ifade etti.