08.01.2019

DKAB ÖĞRETMENLERİ İLE TOPLANTI

07.01.2019 Pazartesi günü Kestel Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Kestel'de görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve Meslek Dersleri Öğretmenleri ile toplantı yapıldı. İlçe Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını Kestel Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet TURAN'ın yaptığı toplantıda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile meslek derslerinde verimin artırılabilmesi, Diyenet İşleri Başkanlığını temsilen taşrada görev yapan İlçe Müftülükleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri ve İmam-Hatip Liseleri ile birlikte okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinde başarı elde edebilmek için nasıl çalışmalar yapılması gerektiği konularına temas edildi.

İlçe Müftüsü YEŞİLOĞLU "Kurumlar arası ilişkilerin artırılmasının gerektiğini, bu alanda görev yapan personelin iyi örnek olması gerektiğini, din konusunun hassas bir konu olması sebebiyle konuların, öğrencilere doğru, güvenilir, anlaşılır ve pratik olarak uygulanabilir şekilde sunulması gerektiğini, uygulama alanları, laboratuvar, salon ve atölye imkanlarının olduğu dersler gibi ibadet etmek isteyen gençler için uygun alanların, mescitlerin oluşturulması gerektiğini, kamuoyunda deizim vb. olarak gündeme gelen olumsuz akımlara karşı islam dininin kucaklayıcı, fıtrata uygun, günümüz dünyasının problemelerine en etkili çözümleri sunan bir din olduğunun gençelere anlatılmasının gerektiğini" ifade etti.

Programa katkı sunmak isteyen öğretmenlerimizin söz almaları ve katkıları ile program sona erdi.