20.03.2019

KESTEL ÇAMLITEPE KUR'AN KURSU TANITIM VE DUA PROGRAMI

15.03.2019 Cuma akşamı Kestel Çamlıtepe Hafızlık Yatılı Kur'an Kursunda tanıtım, bilgilendirme, Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve dua programı yapıldı.

Yapımına 2016 yılında başlanan ve büyük oranda tamamlanan, eksiklikleri giderilmeye çalışılan, ilçemizin gururu kursumuz için Kestel Müftülüğü tarafından program yapıldı. Protokol heyetinin, hayırseverlerin, öğrencilerin, görevli personelin davet edildiği program, yapılan eserin yerinde görülmesi açısından duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Programa Bursa İl Müftümüz İzani TURAN, İlçe Kaymakamımız Ahmet KARAKAYA, 24. Dönem Bursa Milletvekili Bedrettin YILDIRIM, Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR, İl Müftü Yardımcısı Durmuş AYVAZ, İlçe Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU, Osmangazi İlçe Müftü Vekili Şaban ÇAĞLAR katıldılar.

Vanimehmet Kur'an Kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından söz alan protokol heyeti; bu eserin meydana gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade ettiler. Bu kurslardan Kur'an-ı Kerimin öğrenilmesi başta olmak üzere islami ilmilerde milletimize hizmet edecek nice evlatların yetişeceğini, bunun da hayırseverlere sadaka-i cariye olarak döneceğini, kapanmayacak amel defterlerinin olacağını ifade ettiler. Konuşmacılar Kur'an Kursunun eksikliklerinin giderilmesi, kalan borçların ödenebilmesi için yardımların devam etmesi konusunda çağrıda bulundular.

Kurs öğrencisi bir çocuğumuzun, hayırseverlerin geçmişlerinin ruhlarının muazzez olması için hafız öğrenciler tarafından okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılması ve yemek ikramı ile program sona erdi.

Davetli hayırseverler donatmış oldukları sınıf ve yatakhaneleri ziyaret ederek, yapılan çalışmalardan çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.