09.06.2022

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 27 Haziran'da başlayıp 26 Ağustos'ta sona erecektir.

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Her sene okulların tatil olduğu dönemde milyonlarca çocuk ve gencin Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrendiği "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 27 Haziran'da başlayacak.

Kurslara katılacak çocukların dini yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için gerekli dua ve sureleri ezberlemeleri ve Kur'an-ı Kerim'i meali ile birlikte okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca cami ve Kur'an kurslarında düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları" 26 Ağustosta sona erecek.

Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 8 hafta devam edecek.

Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatlar 20 Haziran tarihinde başlayacak, il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an kurslarına bizzat yapılacak.

2022 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için hazırlanan "Yatılı Yaz Kur’an Kursları Programı" da uygulanacak.

Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı 2022 Yılı Yatılı Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim-öğretim tek dönem halinde ve 18 Temmuz -12 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yatılı Yaz Kur'an Kursları programında; itikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden oluşan dini bilgiler eğitimi ile Kur'an -ı Kerim eğitimi verilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerin zihinsel, duygusal ve vicdani yönleri ile gündelik hayata yönelik kabiliyetlerinin gelişmesi bakımından sportif - gezi faaliyetleri, atölye ve kitap okuma etkinlikleri, film izleme ve değerlendirme çalışmaları da yer alacak.

PDF Elif-Ba İNDİR