31.10.2018

Opr. Dr. Emine BÜKÜM’den Kanser Farkındalığı Konferansı

Mudanya Müftülüğümüzün “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesi ve “Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı” münasebetiyle Müftülüğümüz ve Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezince konferans düzenlendi.

Mudanya Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa, konuşmacı olarak Muradiye Devlet Hastanesinden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emine BÜKÜM katıldı.

Kanser hastalığının oluşum ve gelişim evrelerini temel hatlarıyla anlatan BÜKÜM, meme kanserinin belirtileri, görülme sıklığı, hastalığı arttıran risk faktörleri, kanser tarama ve tedavi yöntemleri gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu.

Erken teşhisin hayat kurtaracağını önemle vurgulayarak, ultrason, mamografi gibi teknik tarama ve kontrollerin yanında muhakkak bireysel elle kontrolün her ay düzenli şekilde yapılması gerektiğini hatırlattı.

Konferans sonrasında Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi’nden Dr. Gözde UZUN, Sağlıklı Hayat Merkezinin faaliyetleri ve merkezde yer alan birimler hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Mudanya Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU’nun da selamlama konuşması yaptığı program, bilgilendirme broşürleri dağıtımı, çiçek takdimi ve ikramlarla son buldu