04.12.2018

KONUŞMACI YAZAR MERVE GÜLCEMAL MUDANYALI HANIMLARLA BULUŞTU

Sosyal medyada “Oyuncu Anne” olarak tanınan Merve Gülcemal, Mudanya Müftülüğü toplantı salonunda “Ailede Çocuğun Dini Eğitimi” isimli seminer verdi. Özellikle genç annelerin ilgi gösterdiği program, Mudanya Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU’nun açış konuşmasıyla başladı. Dini eğitimde çocuklara sevgi ve merhametle yaklaşan Hz. Peygamber modelini örnek almamız gerektiğini vurgulayan SOYLU, programa katılan tüm misafirlere teşekkürlerini etti.

“Ailede Çocuğun Dini Eğitimi” isimli konuşmasını yapmak üzere söz alan Merve Gülcemal, çocuklara dini sert dille öğretmeye çalışan ailelerin yanlış bir eğitim metodu benimsediğini hatırlatarak “Allah kızar, Allah günah yazar, Peygamber sevmez” gibi Allah’ı ve Peygamberi ceza diliyle anlatan ifadelerin çocukların manevi gelişiminde onarılamaz hasarlar meydana getirdiğini bildirdi.

Evlat yetiştirmek sadece çocuğun boğazına rızık dayamak değil, evlat yetiştirmek onun ruhunu da yetiştirmek demektir.

Merve Gülcemal, konuşmasının devamında “Bugün toplumumuzda yaşanan sorunlar Allah korkusu değil, Allah sevgisi yerleşmediği için yaşanmaktadır. Korkutarak sevdirmek yanlıştır. Kim korktuğu bir şeyi sevebilir? Allah ve Peygamber sevgisini çocuklara ateş, cehennem, şeytan gibi kavramları bilinçsizce kullanarak veremeyiz”  ifadelerini kullandı.

“Hz. Peygamberi gerçek manada tanıtmadan onu çocuklara sevdiremeyiz” diyerek, adını, doğum yeri ve yılını anne babası çocuklarının isimlerini ezberletmekle değil onun sünnetini yaşayarak ve yaşatarak onun sevgisini hissettirebiliriz” dedi.

Sözlerimizle fiillerimiz birbirine uymazsa örnek olamayız.

Çocuğumuza ‘Namaz insanı iyi insan eder’ dedikten sonra namazdan çıkınca ‘ortalığı neden dağıttınız’ diye kızarsak, bir yandan ‘oruç bize sabretmeyi öğretir’ deyip diğer yandan ‘oruç tutuyorum başım ağrıdı az sessiz olun’ diye sözler söylersek, çocuk ibadetlerin bizdeki tesirini göremediği için asla uygulamaya geçmez.

Esnasında eğitim olmaz öncesinde eğitim olur.

Eğitimin çocuğa öncesinde verilmesi gerektiğini hatırlatan Merve Gülcemal, “Büyükler camilerde çocuklara kızmamalı gerekirse anneyi kenara çekerek anneyle muhatap olmalıdır. Diğer yandan anneler de çocuklarına öncesinde cami eğitimi vererek ortak mekânlara sokmalılar ki bu tarz kötü tecrübelerle karşılaşmamaları adına bu önemlidir” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Merve Gülcemal kitaplarını imzalayarak, katılımcılarla sohbet etti.