19.02.2019

MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

Mudanya Müftülüğü personelimize yönelik Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Madde Bağımlığı Semineri düzenlendi.

Mudanya İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU başkanlığında her ay mutat düzenlenen personel toplantısının ardından yapılan seminere İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Nalan YILDIZ ve Dr. Fatih SARAÇOĞLU katıldı. YILDIZ yaptığı konuşmasında, madde bağımlılığıyla mücadelede toplumun tüm kesimlerine hitap etmeleri açısından din görevlileriyle birlikte çalışmanın öneminden bahsederek desteklerini beklediklerini ifade etti. Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi’nden Dr. Fatih SARAÇOĞLU ise yaptığı sunumda dünya uyuşturucu kullanımı raporu verilerine dayanarak uyuşturucu bağımlılığına bağlı ölümlerde ciddi oranlara sahip olduğumuzu vurguladı. Madde bağımlılığının yaygın belirtilerini açıklayarak bağımlılığa neden olan biyolojik, psikolojik, sosyal ve aileye bağlı risk faktörlerini değerlendiren SARAÇOĞLU, uyuşturucuyla mücadelede yardım ve destek alınabilecek aile hekimlikleri, Sağlıklı Hayat Merkezi, GADEM, AMATEM, ÇAMATEM gibi kuruluşlar hakkında bilgi verdi.

Oldukça faydalı geçen program soru-cevap kısmının ardından İlçe Müftümüzün Sağlık Müdürümüz ve doktorumuza çiçek takdimiyle sona erdi.