29.05.2020

MUDANYA'DA CUMA HASRETİ BİTTİ

Bugün İstanbul’un fethinin yıldönümünde salgın sürecinin ardından 74 gün sonra ilk Cuma namazı eda edildi.

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında gelinen aşamada, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin kararın ardından Mudanya’da belirlenen camiler ve alanlarda fiziksel mesafeye dikkat edilerek Cuma namazı kılındı. İlçe Müftümüz Ertuğran Mehmet SOYLU, Merkez Tekkei Cedit Caminde kıldırdığı Cuma namazı öncesi okunan hatimlerin duasını yaparak fetih konusuna değindi ve son durumlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bugün ayrıca tüm yurtta Camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla Mudanya Müftülüğümüzce de şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.