26.11.2018

MEVLİDİ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Müftülüğümüz 2018 Yılı  “Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri”  19.11.2018 tarihinde Mevlidi Nebi komisyonunun İlçemiz Kaymakamı Sayın; Mustafa MASATLI '  yı ziyareti ile başladı. Aynı gün Şeyhmüftü Camiinde akşam namazından sonra Mevlid Kandili münasebetiyle mevlid okundu.  20.11.2018 Salı günü  11.30-13.00  saatleri arasında İlçemiz Belediye Düğün Salonunda Karacabey İlçe Müftülüğü  Vaizi Elif YALÇINKAYA ‘nın  katılımıyla  bayanlara yönelik “Hz. Peygamber  ve Gençlik” konulu konferans yapıldı. 22 Kasım 2018 Perşembe günü İlçemiz Belediye Düğün Salonunda  saat 14.00’te öğrencilere,  20.00-22.00 saatleri arasında da İlçemiz halkına yönelik “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu Mevlid-i Nebî Konferansı düzenlendi. Konferansa  konuşmacı olarak Bursa İl Vaizi Mehmet DURMUŞ, Nilüfer Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yunus Emre KIR ve İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Yavuz YEDEK’in konuşmacı olarak katıldığı  konferansa, başta Mustafakemalpaşa Kaymakamımız  Mustafa MASATLI,  Emniyet müdürü Cengiz GÜLTEKİN, Mudanya İlçe Müftüsü E. Mehmet SOYLU, Karacabey İlçe Müftüsü Naci YALÇINKAYA, İlçemiz daire amirleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İstiklal marşı, Kur’an-ı Kerim kıraati ve İlçe Müftüsü Ahmet BÜYÜKGÜL’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından, konuşmacılar sırasıyla konferansta Hz. Peygamber’in hayatından kesitler sunarak  özellikle gençlere yönelik önemli mesajlar verdiler. Ardından Kaymakamımız Mustafa MASATLI’nın  günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından,  konuşmacılara çiçek takdimi ile program sona erdi.

Katılımlarıyla bizleri ve salonumuzu şereflendiren başta Sayın Kaymakamımıza, protokol mensubu saygıdeğer konuklarımıza ve salonumuzu dolduran muhterem İlçemiz halkına gönülden teşekkürlerimizi arz ediyoruz.