20.04.2017

Hz. Peygamber ve Güven Toplumu Kutlu Doğum Etkinlikleri

Uludağ üniversitesinin ev sahipliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Nilüfer İlçe Müftülüğümüz tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Üniversite Kampüs Camii bahçesinde gerçekleştirildi. “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Etkinliklere Nilüfer Kaymakamı Mustafa KILIÇ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü KÖSE, Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, Nilüfer İlçe Müftümüz Mehmet ÖZTÜRK, dernek temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını Nilüfer İlçe Müftümüz Mehmet ÖZTÜRK’ün yaptığı etkinlikte, “Müftülüğümüzün ve Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın gençlik hizmetlerinde kampüs içerisinde güzel faaliyetler yapacağımızı umut ediyorum ve daha nice güzel etkinlikler yapacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa KILIÇ da yaptığı konuşmada, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temasıyla çok önemli bir konu seçilmiş, hem toplum olarak hem de İslam dünyası olarak maalesef güvenin taban yaptığı bir dönemde yaşıyoruz. İslam toplumları da bir güven bunalımı içerisinde. Peygamberimizin izinden düzgün gidersek ve onun Emin sıfatına yakışır şekilde davranmaya başlarsak o zaman toplumumuzda hayatımız düzene girecektir” dedi

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, yönetim adına kutlu doğum haftası etkinliklerinin bu yıl 5.’sini kampüsümüzde yapmaktan dolayı mutluluğumu belirtmek isterim diyerek sözlerine başladı. “Bununla beraber Kutlu Doğum Haftası’nın, peygamberimizin doğumunun bir alternatifi olmadığını belirtmek gerekiyor. Çünkü hicri yılla miladi yılın farkından dolayı bildiğiniz gibi tüm dini günlerimiz 10-11 gün önce ve yılın tamamını dolaşmaktadır. Gençlerin bu haftayı bir alternatif olarak düşünmemesi gerektiğini, özellikle Mevlüt Kandilinden ayırmaları gerektiğini ve Kutlu Doğum Haftasını peygamberimizin hayatının daha ayrıntılı incelendiği bir kutlama haftası olarak değerlendirmenin gerektiğini vurgulamak isterim.” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Şükrü KÖSE, yaptığı selamlaşma konuşmasında “Bugün insanlık bütün bu emanetlere sahip çıkmadığı için maalesef küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşanmaktadır. Her geçen gün bu bunalımın arttığına şahit oluyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tarafından tarif edilen gerçek müminlerin nasıl olması gerektiğini iyi çözümlemek ve kendi hayatımızda da bunun en güzel örneklerini vermek zorundayız. Güven duyulan bir birey olabilmek için de bizlere emanet edilen Kuran-ı Kerim ve sünnetleri merkeze alarak hayatlarımızı bu doğrultuda devam ettirmeliyiz” dedi.

Bursa İl Müftüsü İzani TURAN  da yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum programının  ve etkinliklerinin bir üniversite kampüsünde yapılması çok önemlidir. Gençlerimizin peygamber şuurunu kazanmasına vesile olacak bu tür etkinliklerin devamlı olması en büyük arzumuzdur. Uğrundan burada toplandığımız Allah Rasulünün şefaatine yüce  Rabbimiz bizleri nail eylesin.

Konuşmaların ve açılışın ardından Busmek el sanatları çadırlarını ve Kur'an Kursu öğrencilerimizin hazırlamış olduğu kermesi ziyaret eden protokol, el sanatları ürünlerini inceledi. Hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini dile getiren Müftümüz Mehmet ÖZTÜRK, vatandaşlarımızın katılımının etkinliklerin son gününe kadar artarak devam edeceğini söyledi.