11.04.2020

Din Görevlileri Maaşlarıyla Yardım Kampanyasına Katıldı !

Ülkemizde Korona virüs (covid-19) vakalarının görülmesinin hemen ardından, Bursa İl Müftülüğü, personelinin katılımıyla yardım kampanyası başlattı. Bu kampanyada din görevlileri kendi maaşlarından 253.737,00₺ bağışta bulundular. Bağışın bir kısmı mahallinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, geri kalan 211.737,00₺ Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyası çerçevesinde açılan ilgili hesaplara aktarılmıştır.

Konuyla ilgili Bursa İl Müftümüz İzani Turan: “Salgının başladığı ilk günlerden itibaren din görevlilerimiz, Valilik ve Kaymakamlıkların Vefa Sosyal Destek programları dahilinde ve görev yaptıkları mahallelerde kapı kapı dolaşarak yardım kampanyalarına katıldılar. Kendi maaşlarından da kampanyalara katkı sağlayarak üzerilerine düşen sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye gayret ettiler. Bundan sonraki süreçte de personelimiz devletimizin başlattığı yardım kampanyalarına katılmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İl Müftülüğümüzün başlatmış olduğu yardım kampanyasında destek verilen gruplar arasında, Bursa’da eğitim gören, bu süreçte memleketlerine geri dönemeyen ve herhangi bir burs geliri olmayan yabancı öğrencilere de yer almıştır.