23.04.2020

BURSA MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN AYI BOYUNCA YAYINDA

Bursa Müftülüğü Ramazan ayında sosyal medya, gazete ve radyo üzerinden hazırladığı birbirinden farklı programlarla evlere kadar hizmet getirmeye devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca her gün saat 13:30’da “Mukabele Vakti” programında Bursa camilerinden hafız hocaların tilavetiyle mukabele geleneğini evlere taşıyacak Bursa Müftülüğü, mukabele öncesi 12:50’de canlı yayınla “Vaaz Kürsüsü” programını hazırladı. Programda Bursa Müftüleri ve Vaizleri o gün okunan Kur’an bölümlerinin tefsiri, hadisler ve merak edilen sorularla dolu sohbet gerçekleştirecekler.

Bursa Müftülüğü Ramazan ayı boyunca Bursa’nın 17 yerel gazetesinde tam sayfa Ramazan Özel bölümüyle okurlara ulaşacak. Müftü, vaiz ve uzmanların kaleme aldığı yazılar, Bursa’nın gönül sultanlarına ayrılmış bölümler, kitap tavsiyeleri ve soru cevap köşesiyle geniş bir içerikle okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bursa Müftülüğü Basın-Yayın İnovasyon birimi ayrıca Bursa’da il ve ilçe merkezlerinde yayın yapan 25 Radyo istasyonunda yayınlanacak olan “İftar Saati” isimli program hazırladı.

Ramazan hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Müftüsü İzani Turan “Ramazan’ı evlerimizde eda etmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu nedenle sosyal medya üzerinden hazırladığımız mukabele, canlı yayın sohbetleri, radyo ve gazetelere hazırlanan programlarla Ramazan coşkusunu evlerimizde yaşatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca devam edecek programları Bursa İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri,  Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi sosyal medya hesaplarından, Bursa’nın yerel gazeteleri ve radyo frekanslarından takip edebilirsiniz.