22.05.2024

“Yaşlılara Vefa” projesi hayata geçirildi.

Orhaneli İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol ile Orhaneli ilçemizde “Yaşlılara Vefa” projesi hayata geçirildi.

Orhaneli ilçemizde 4 lisemizde eğitim gören Değerler Eğitimi Kulübü üyesi, velilerinin izin verdiği öğrencilerimiz, ilçemizde pazarın kurulduğu gün olan Salı günleri Okullarında ki eğitim sonrasında pazarımızda alışveriş yapan yaşlılarımızın pazar çantalarını eşyalarını taşımak için izin isteyip gidecekleri yere kadar götürüyorlar.

Amacımız gençlerimizde yaşlılarımıza karşı saygı hürmet oluşmasını sağlamak, büyüklerimize yardım ederek onların duasını almak, yaşlılarımız da gençlerimize karşı sevgi oluşturmak, toplumsal güvenin oluşmasına katkı sağlamak, küçük ve şirin olan ilçemizde sosyal aktivite alanları oluşturmaktır.

Bugün projenin ilk uygulama günüydü. İlçe müftümüz projeye katılacak olan öğrencilere yapacakları faaliyet ve hizmetle ilgili bilgi verdi. İlk olduğu için oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyararak, proje toplum tarafından anlaşılana kadar bazı sıkıntılarımızın olabileceğini, amacımızın toplumumuzdaki insanlara karşı gençlerimizin sorumluluk bilincinde olduğunu göstermek olduğunu anlattı.

Proje sonrası projeye katılan öğrencilerimizle Orhaneli Diyanet Gençlik Merkezimizde buluşarak çay sohbeti eşliğinde günün değerlendirmesini yaptık. Gençlerimize söylenen bazı sözler:

- Oğlum siz protestocu musunuz neden böyle bir şey yapıyorsunuz?

- Kızım sana eşyamı neden vereyim nasıl güveneyim seni tanımıyorum ki,

- Oğlum Allah senden razı olsun, arabaya kadar bunları nasıl taşıyacağımı düşünüyordum, Allah’ım güç ver diyordum Allah seni gönderdi,

- Kızım neden bu iyiliği yapıyorsunuz deyince yanındaki kişi “müftü camide anlatmıştı proje ödevi yapıyorlar ödevden 100 almak için yapıyor”

……………..

Sonuç: Bugün projeye katılan Orhaneli Türkan-Sait Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencilerimiz “Hocam haftaya başka okul görevli olsa da biz yine okul sonrası pazara gelip büyüklerimizin çantalarına taşımak için yardımcı olacağız”

Projenin hazırlanıp hayata geçirilmesine katkı sunan Orhaneli ilçe Müftülüğü manevi danışmanları Celil Akbeniz ve Burak Kaya hocamıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine okul müdürlerimize, Orhaneli Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi sorumlularına gönülden teşekkür ederiz.