16.03.2021

İDLİP İYİLİK EVLERİ

Kıymetli Orhanelili Kardeşlerim,  Suriye’de iç savaştan kaçıp başka ülkelere sığınamayan kardeşlerimiz çadırlarda yaşıyor. Yağmur yağdığında çamur bataklık içerisinde, yazın sıcakta ise büyük bir sıkıntı içerisinde oluyorlar. Savaşın mağdurları malesef çocuklar ve kadınlar oluyor.

Kıymetli kardeşlerim, Suriye’nin İdlip kentinde Diyanet Vakfı tarafından iyilik evleri yapılmaktadır. Bir evin maliyeti 8500 TL dir. Bir evin masrafının tamamını karşılayan kişi, o eve istediği ismi verebilmektedir.

Ayrıca Camii İmam Hatiplerimiz, vereceğiniz yardımları liste yaparak, bir ev parası biriktirdiğinde makbuz karşılığında müftüğümüze teslim edecektir.

“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez. Kim din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet sıkıntılarından birine giderir. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter.” Müslüm, Birr: 58