03.04.2024

Ödül Töreni Düzenlendi

3 Nisan Çarşamba günü saat 14:00’te İbrahim Hüsniye Çağlayan Konferans salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü arasında yapılan protokol gereği yapılan programlarda ödül alan öğrencilere hediyeleri verildi.

* 720 ortaokul öğrencisi Dinim İslam kitabından, 570 lise öğrencisi İslam İlmihali kitabından ödüllü bilgi yarışması yapıldı (toplam 1290 öğrenci katıldı) 12’şer öğrenciye para ödülü 10’ar öğrenciye kitap ödülü olmak üzere toplam iki kategoride 44 öğrenciye ödülleri verildi.

* 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 26 öğrenci kendi evlerinin yakınındaki camide Stajyer olarak görev yaptı. Öğrencilerimiz, Cami hocamızdan ders alıyor, cami hizmetlerine katılıyor, namaz kıldıra bilenler namaz kıldırıyor, mukabele okuyabilen mukabele okuyor, hutbe okuyabilenler cuma namazı kıldırıyor. Amacımız İmam hatip öğrencilerimizin mesleki tecrübelerini artırmaktır. Programa katılan her öğrencimize eğitim desteği verildi.

* İlçemizde her ay Ortaokuldan bir öğrenci, Liseden bir öğrenci kendi okullarından ahlak, erdem, yardımlaşma ve paylaşma temaları ile birinci seçiliyor, okullardan seçilen birinciler arasından ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ayın öğrencisini seçiyor. Merkez camii yanında, ilçe merkezimizdeki panoda öğrencilerimizi ilan ediyoruz. Her ay Lise birincisi ve Ortaokul birincisine müftülük olarak ödül veriyoruz. Mart ayında dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri verildi.

*”Eğitimime cami de devam ediyorum” projesi kapsamında okuldaki eğitimlerinden sonra haftanın iki günü Orhaneli Diyanet Gençlik Merkezi’nde ve Osman Bey Camiinde eğitim gören 12 öğrencimize her ay eğitim yardımı veriyoruz. Bu ayki ödüllerimiz verildi.

Ödüller Kaymakamımız Muhammed Furkan Tuna, İlçe Jandarma Komutanımız Üsteğmen Mehmet Sarıoğlu, İlçe Emniyet Amirimiz Abdulkadir Sosar, İlçe Müftümüz Ahmet Fuat Çandır, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Tayır, İlçe Gençlik Spor Müdürümüz Ali Ankıt tarafından öğrencilere takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Doğru dini bilgiyi, kaynağından okuyarak öğretmek için her yıl ilçe müftülüğümüz tarafından çeşitli ödüllü bilgi yarışmaları yapılmaktadır.

Çalışmalarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı en başta Kaymakamımız Muhammed Furkan Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze gönülden teşekkür ederiz.