23.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası faaliyetleri kapsamında Müftülüğümüzce 22 Kasım Perşembe günü 19:30 da "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı Mevlid-i Nebi programı yapıldı.

Sakallı 2 Düğün Salonunda yapılan programa Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Belediye Başkanı Neşet ÇAĞLAYAN, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II.Başkanı İlyas SERENLİ, İl Müftüsü İzani TURAN, İlçe Müftüsü Yusuf TUNA, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kura'n-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Günün anlam ve önemine dair sinevizyon gösterimi yapılarak İlahi ve Kasideler okundu.

Programda İlçe Müftüsü Yusuf TUNA ve İl Müftüsü İzani TURAN birer konuşma yaptı.Daha sonra TDV Mütevelli heyeti II.Başkanı İlyas SERENLİ, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verdi. Program Orhangazi Anadolu Lisesi Öğrencisi Sudasim Selin TURUNÇ'un okuduğu Kırk Yaşındasın şiiriyle devam etti.

Yoğun ilgiyle izlenen programda Peygamberimiz ve Gençlik konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program Başkanlık Müftüsü Yusuf ŞAHİN'in yaptığı dua ile sona erdi.