01.03.2019

ORHANGAZİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ AÇILDI.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Diyanet Gençlik Merkezi, 28 Şubat 2018 Perşembe günü saat 15:00 Ertuğrulgazi Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu alt katında törenle hizmete açıldı.

Açılışa; Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Belediye Başkanı Neşet ÇAĞLAYAN, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin COŞKUN, İl Müftüsü İzani TURAN, İlçe Müftüsü Yusuf TUNA, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, daire amirleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Yusuf TUNA, “Gençlerimiz için güvenli ve nezih bir mekan hazırladık. Bu mekanda gençlerimiz derslerini çalışabilecek, kitap okuyacak, spor yapacak ve oyun alanlarında güzel vakit geçirebileceklerdir. Geleceğimiz için gençlere yatırım yapmalıyız. Geleceğimizi ihmal edersek ileriye güvenle bakamayız” dedi.

Diyanet Gençlik Merkezinde dinin doğru kaynağından öğrenerek doğru kararlar alacağına vurgu yapan Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, “Gençlerimizin kötü alanlara savrulmaması için elinden tutmalıyız. Bu bakımdan bu tür gençlik merkezleri gençlerimizin kendilerine zarar getirecek alanlarda vakit geçirmelerini önleyecektir. Burada faydalı çalışmalar yapılacak ve gençlerimiz burada aldıkları eğitimle hayırlı birer fert olacaklar” ifadelerini kullandı.

Diyanet Gençlik Merkezinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, gençlerin açılan mekandan en iyi şekilde istifade edebilmesi gerektiğini söyledi.

Başkanlık Müftüsü Yusuf ŞAHİN’in dua etmesinin ardından, merkezin açılış kurdelesi kesildi. İl Müftüsü İzani TURAN ve beraberindekiler Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu.