05.01.2021

Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur'an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde “ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi” konularında çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

İl Müftülüğü’nün ilgi yazısıyla, 2020 yılında başlayan ve halen devam etmekte olan küresel boyutta yaşanılan salgın döneminde, insanların evde kalma sürelerinin uzaması nedeniyle yüz yüze eğitimleri aksattığı ve uzaktan eğitimi zorunlu kıldığı ifade edilerek, bu dönemin sağlıkla atlatılabilmesi, aileyi ayakta tutan değerlerin canlı tutulmasını sağlamak maksadıyla; "Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi" nin ikinci dönemi 02 Ocak -31 Mart 2021 tarihleri arasında her hafta Çarşamba günleri 11.30 – 12.30 saatleri arasında Bursa İl Müftülüğü ile Müftülüğümüz sosyal medya hesaplarından (Twitter-@bursamuftuluk, Facebook- bursamufuluğu, Instagram-@bursamuftuluk, Youtube-Bursa Müftülğü) canlı olarak yayınlanacak programlarla gerçekleştirilecektir.

Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi’nin;

-Tüm personelimizin programları ev ortamlarında eşlerleriyle birlikte takip etmeleri,

-Programın Vaaz ve Hutbelerde duyurusunun yapılarak teşvik edilmesi,

-Kur’an Kurslarına devam kursiyerlere duyurularının yapılarak, vatandaşlarımızın programları takip etmeleri için teşvik edilmesi,

-Personelimizin sosyal medya hesaplarında bu projenin paylaşılarak duyurusunun yapılıp, izlenmesi için teşvik edilmesi,

-Söz konusu projenin takibi esnasında programla ilgili görüş ve önerilerinizin Müftülüğümüz Din Hizmetleri Bölümüyle paylaşılması gerekmektedir. Gereği önemle rica olunur.