01.04.2021

Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri 3. Dönem Projesi

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur'an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde “ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi” konularında çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgi yazısıyla, 2020 yılında küresel boyutta yaşanılan salgın sürecinde, insanların evde kalma sürelerinin uzaması yüz yüze eğitimleri aksattığı ve uzaktan eğitimi zorunlu kıldığı, ifade edilerek bu dönemin sağlıkla atlatılabilmesi, aileyi ayakta tutan değerlerin canlı tutulması sağlamak istenmektedir. 2021 yılında da “Aile Eğitimleri Seminerleri” çevrim içi olarak devam edecektir.

Bu itibarla ilgi yazı doğrultusunda her çarşamba günü 11:30-12:30 saatleri arasında İl Müftülüğünün sosyal medya hesaplarından (Twitter-@bursamuftuluk, Facebook- bursamufuluğu, Instagram-@bursamuftuluk, Youtube-Bursa Müftülğü) canlı yayınlanacak olan programların takip edilmesi,

1- Konunun personele iletilerek, programları takip etmelerinin sağlanması,

2- Vaaz, hutbe yoluyla ve Kur'an kurslarında devam eden kursiyerlere duyurularının yapılarak vatandaşlarımızın programları takibe teşvik edilmesini istenmektedir.

Bu nedenle;

Personelin programları eşleriyle birlikte izlemesi, takip etmesi ve bu projenin bütün görevlilerimizin kendi sosyal medya hesaplarında paylaşmalarının teşvik edilmesi istenmektedir.

İl Müftülüğünün “Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri 3. Dönem Projesi” nin aile ortamında takip edilmesi, vaaz ve hutbelerde duyurulması, sosyal medya hesaplarınızda paylaşılarak izlenmesi için teşvik edilmesi önemle rica olunur.