11.06.2021

Aşere Takribi Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınav Duyurusu

Aşere-Takrib eğitimini kendi imkanlarıyla dışarıdan tamamlayıp Başkanlığımızın "Aşere Takrib Belgesi"ne sahip olmak isteyenler için, Diyanet İşleri Başkanlığımızca Belge Sınavı yapılacaktır.

Halen Başkanlığımız bünyesinde ya da diğer kamu kurumlarında çalışanlar ile serbest meslek sahibi olanlardan, “Aşere-Takrib İcazet Belgesi”ne sahip olanlar, istemeleri halinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Aşere Takrib Belge Sınavına” girebileceklerdir.

1- Başkanlığımız personelinden, Hafızlık ve İcazet belgelerine sahip olanların müracaatları, 24 Haziran 2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar İlçe Müftülüğümüz Din Hizmetleri bölümüne şahsen dilekçe ile yapılacaktır.

Müracaat esnasında;

-Matbu dilekçe, (Müftülüğümüzden temin edilecektir)

-Nüfus Hüviyet Cüzdan Fotokopisi,

-Hafızlık ve İcazet belgeleri istenecektir.

Müracaat edenlerin bilgileri, müftülüğümüz görevlileri tarafından DİBBYS (EHYS) Hizmet İçi Eğitim Modülünde açılan "Aşere Takrib Kursunu Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınavı" bölümüne kaydedilecektir.

Başkanlığımız personelinden müracaat edenlerin isim listesi, form liste Ek-1 ile oluşturulup, İl Müftülüğüne gönderilecektir.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı personeli dışından sınava müracaat edecek olanlar, müracaatlarını 25 Haziran 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Bursa İl Müftülüğüne şahsen yapacaklardır.

Not: Bu duyuru, dosya şeklinde ekte paylaşılmıştır. Çevrenizden bu kapsama girip, söz konusu sınavdan yararlanabilecek durumda olanlar için, yazının caminin ilan panosuna asılarak duyurulması rica olunur.