12.10.2018

Vaiz Esma SİMAV’ın Öğrencilere Yönelik Programları

Eylül ayı boyunca düzenli olarak liseli ve liseyi yeni bitiren kız öğrencilerle bir araya gelindi. Ulu Camii’deki vaazı dinleyerek programlar, namaz sonlarındaki sohbetlerle devam etti. Başka bir programda gençlerle Emirsultan Mezarlığı ve Emirsultan Hazretlerinin türbesi ziyaret edilerek,  verilen ömür sermayesini Allah yolumda geçirmenin önemi üzerinde duruldu. Aynı gün Emir Buhari Kültür Merkezinde içilen içecekler eşliğinde sohbet edildi, Emir Sultan Caminde akşam namazı kılındı, Gençlerle Yeşil Camide bir araya gelinip Osmanlı’nın kuruluşu ve fetret döneminden sonra tekrar toparlanışı ve tarihimizi bilmenin önemi üzerine konuşuldu. Gençlerin talebi üzerine bir başka gün Temen yeri Parkı’nda bir araya gelinip, getirilen ikramlar eşliğinde sohbet yapılıp sonrasında voleybol oynandı. Gençlere manevi değerleri kazandırmak ve üniversiteye hazırlanan ve kazanan öğrencileri geleceğe hazırlamak adına yapılan programların ilgiyle takip edildiği görüldü.

Ekim ayının ilk haftasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Eylül ayında programlara katılan genç kızlarla Ulucami’de sabah namazında buluşuldu. Sabah namazını beraber kılıp ve tesbihata katıldıktan sonra sabah namazıyla ilgili sorulan sorulara cevap verildi ve ardından Ulu Camii, tarihi ve teknik özellikleriyle tanıtıldı. Gençlerin bu tanıtımı ilgiyle takip ettikleri ve sorular sorarak programa katıldıkları gözlendi.