03.11.2018

Ulu Camii'de Hafızlık İcazet Merasimi Programı Yapıldı

Hafız yetiştirmekle ün kazanan İlçemize bağlı İsmail Hakkı Tekkesi Kur’an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan 99 hafıza, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla düzenlenen törende icazet verildi.

Programa Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ başata olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Daire Başkanları, İl Müftüsü İzani TURAN, İlçe Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU, diğer İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, İsmail Hakkı Kur’an Kursu Yöneticisi Ali ERTOP, İsmail Hakkı Bursevi Vakfı Başkanı Vakfı Başkanı Mustafa BAYKAL, Kur’an Kursu’nun Öğreticileri, Öğrencileri, Öğrenci Velileri ve kalabalık cemaat katıldı.

Bursa Ulu Camii’nde düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi Programında” konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “99 kardeşimiz hafız oldu. Rabbim onlara, hafız olarak uzun yıllar yaşamayı, Kur'an'a hizmet etmeyi, nice hafızlar yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in okunmak, anlaşılmak ve yaşanmak için gönderilen bir hayat kitabı olduğunu ifade ederek, "Efendimizin en büyük mucizesi, Kur'an-ı Kerim'dir. Onun için Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenler, öğrensinler. Öğrenenler, okusunlar. Okuyanlar da anlamaya çalışsın. Anlayıp hep birlikte yaşayalım" diye konuştu.

Vefat edenlere Kur'an-ı Kerim okunacağını ve elde edilen sevabın onların ruhuna bağışlanabileceğini belirten Başkan Erbaş, "Bu, vazifelerimizden biridir ama Kur'an-ı Kerim, ölülerden ziyade dirilere gönderilmiştir." ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de insanların niçin yaratıldığını açık bir şekilde anlatıldığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Allah, bizi 'En güzel işi kim yapacak, kim yapıyor?' diye imtihan etmek için yarattı. Dünya fanidir, baki olan Allah'tır. Kur'an-ı Kerim'i hem öğreneceğiz hem anlayacağız hem okuyacağız hem de yaşayacağız. Bütün insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolu, buradan geçiyor."

Hafızlık yapmak ne kadar çetin bir iş ise hafızlara hoca olmanın o kadar zor ve çetin olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

"Hafızlar, hafızlıklarını muhafaza ettikleri, Kur'an-ı Kerim'i okumaya, okutmaya ve öğretmeye devam ettikleri sürece Allah'ın 'kerim melekleri' sürekli onlarla beraberdir. İnşallah ömürlerinin sonuna kadar böyle bir hayat sürmek, kendilerine nasip olur. Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde buyuruyor ki 'Her nerede Kur'an'dan bahsediliyor, Kur'an-ı Kerim okunuyor, anlaşılmaya çalışılıyor ise oraya melekler, kanatlarını gererler ve sürekli rahmet yağdırırlar.' Şu anda üzerimize sağanak sağanak Rabbimizin rahmeti yağıyor, melekler bu rahmeti yağdırıyor. İnşallah hepimiz bu rahmetten istifade ederiz"

Başkan Erbaş, hafızların anne ve babalarını ve hocalarını tebrik ederek, dünyada bir insana verilebilecek en büyük mükâfatlardan birinin hafız bir evlada sahip olmak olduğunu söyledi.

Programın sonunda hafızlara hediyeler verildi.