12.03.2019

Nilüferköy Gençlik Merkezleri Törenle Açıldı

Osmangazi Müftülüğümüze bağlı Nilüfer Mahallesinde Diyanet Gençlik Merkezi, 11.03.2019 Pazartesi günü saat 18.30’da Nilüferköy Mahallesinde Diyanet Gençlik Merkezi Törenle açıldı.

Açılışa; Bursa İl Müftüsü İzani TURAN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Osmangazi Müftülüğü Şube Müdürü ve Müftü Vekili Şaban ÇAĞLAR, Müftülük Şefi İkram PEHLEVAN, Müftülük Çalışanları, Osmangazi İlçe Koordinatörleri Sibel ÖĞÜT ile İsmail ONAT, Bölge ve Mahalle  Gençlik Koordinatörleri, Nilüferköy Mah. İmam-Hatibi Mehmet TOPALOĞLU, Nilüferköy Muhtarı ve Cami Dernek Başkanı Burhan MANDACI, Nilüferköy Mahalle halkı, Gençler, Çevre Mahallerin Din Görevlileri il davetliler katıldılar.

Sunuculuğunu gençlerden Battal ÇELİK’in yaptığı program Alper ÜSKÜPLÜ’nün okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Açış konuşmasını Osmangazi Müftü Vekili Şaban ÇAĞLAR yaptı. “Gençlik, kötü alanlara savrulmaması için elinden tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Hayat boşluk kabul etmez” sözünden hareketle, gençlerimizin mutlaka korunması gerektiği üzerinde durdu. Bu tür gençlik merkezleri, gençlerimizin kendilerine zarar getirecek alanlarda vakit geçirmelerini önleyecektir. Burada çok güzel çalışmalar yapılacak ve gençlerimiz burada aldıkları eğitimle, kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlerin ağına düşmeyecekler” ifadelerini kullandı.

Selamlama ve günün anlam ve önemi üzerinde konuşan İl Müftüsü İzani TURAN,  Diyanet Gençlik Merkezinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gençlerin açılan mekândan en iyi şekilde istifade edebilmesi gerektiğini” söyledi. “Kötülük ve iyiliğin bir olmadığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimizin itimat ettiği, güvendiği bir teşkilattır. Din, hayatın her alanını kapsıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da, bu manada toplumun her kesimi ve her yaş gruplarına hitap etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. O hizmetlerden biri de, bugün açılışını yaptığımız Diyanet Gençlik Merkezidir. Mekânı renklendiren, şereflendiren, değerlendiren insanlardır, gençlerdir. Dolayısıyla bu mekânı ne kadar çok gencimiz ziyaret eder, istifade ederse, amacına o kadar ulaşmış olur. İnşallah burada güzel hizmetler olacak, güzel dostluklar oluşacak, bilgiler artırılacaktır. İnşallah bu gençlerimiz için de bir rehber, bir yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

Karacabey Müftüsü Naci YALÇINKAYA’nın dua etmesinin ardından, Gençlik merkezinin açılışı yapıldı. Nilüferköy Diyanet Gençlik Merkezinin açılmasıyla aynı anda Osmangazi Müftülüğüne bağlı 15 Gençlik Merkezinin de açılışı yapılmış oldu.