17.03.2019

“Çanakkale Şehitlerine” Şiiri Okuma Yarışması Yapıldı

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. yıldönümü, “Milletin Sesi Mehmet Akif” teması ile, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle, Lise Öğrencileri arasında Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini ezbere okuma yarışması  15 Mart 2019 Cuma günü Osmangazi Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Yarışmaya çeşitli okullardan 13 öğrenci katıldı. yarışma sonucunda Bursa Anadolu Kız Lise’sinde Emel DEMİR birinci, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’nden Yunus ŞAHİN ikinci, Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mehmet Ali GÜNGÖR üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan öğrenciye çeyrek altın ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar, ikinci olan öğrenciye 200.00 T.L, ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar, üçüncü olan öğrenciye 150.00 T.L. para ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi.

Yarışmanın final yarışması “Çanakkale Ruhu” temasıyla,  22 Mart 2019 Cuma günü Bursa İl Müftülüğü’nde yapılacaktır.