22.03.2019

Din Görevlilerine Oyun Terapisi

Din görevlileri ve eşlerinin gelişimlerine yönelik olarak Osmangazi Müftülüğü tarafından başlatılan Diyanet Ailem projesi kapsamında yürütülen seminer  ve çalışmalar devam ediyor. Birinci dönemin üçüncü oturumu Drama Lideri ve Oyun Terapisti Evrim YAVUZ ve Hüseyin YAVUZ’un katılımlarıyla 20 Mart 2019 Çarşamba günü gerçekleşti.

Bulundukları bölgelerdeki ailelerin ve çocukların manevi ihtiyaçları ile yakından temas halinde olan din görevlilerimizin kişisel gelişim ve farkındalıklarının yükselmesi, dini eğitimde ve insan ilişkilerinde istifade edilebilecek çeşitli bilimsel yöntem ve araçlardan haberdar olabilmeleri gibi hedeflerle gerçekleştirilen “Diyanet Ailem Projesi” nin ‘güvenli bağlanma’ konulu bu oturum, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Oturuma katkı sağlayan uzmanlar Evrim YAVUZ ile Hüseyin YAVUZ’a çiçek takdiminde bulunan İlçe Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU, bu projenin önemine vurgu yaparak, din görevlilerimize verilen değer üzerinde durdu ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Programa katılan ailelerin çocukları için hazırlanan oyun alanında 4-6 yaş Kur’an Kursu Öğreticileri Fatma KARAMAN ile Özgü ÖZDEMİR, çocuklarla nitelikli vakit geçirerek projeye katkı sağladılar.

İlçe Vaizlerimizden Nimet KESELİ USTABAŞI'nın koordine ettiği Osmangazi Müftülüğü “Diyanet Ailem Projesi”, 2019 yılı boyunca devem edecektir.