26.06.2019

“Genç Kardeşim Sensiz Olmaz” ProjesiTanıtımı

Toplumun tüm kesimlerine din hizmet sunmayı amaçlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlere yönelik olarak sistematik ve kalıcı çalışmalar yürütme gayretindedir.

Yaz Kursları çerçevesinde kalan ancak katılım bazında genel yüzdeleme içinde çok az yer tutan 15 yaş üstü gençleri hedefleyerek bilgi, ahlak, erdem, estetik, merhamet duygularıyla yetişmelerine, milli ve manevi değerlere sahip olmalarına katkı sağlayacak “rol model, manevi rehberler” eşliğinde bir program ile yaz döneminin değerlendirilmesini sağlamak üzere “Genç Kardeşim Sensiz Olmaz” projesi başlatılmıştır.

Osmangazi Müftülüğü olarak, bu proje kapsamında İlçemizde açılmış olunan 4 Erkek, 5 Bayan kursla ilgili 26.06.2019 Çarşamba günü Müftülüğümüz Konferans Salonu’nda “Tanıtım Programı” düzenlenmiştir. Programa İl Müftüsü İzani TURAN, İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN, Osmangazi İlçe Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU, Osmangazi Müftülüğü Şube Müdürü Şaban ÇAĞLAR, Müftülük Şefi İkram PEHLEVAN, İlçemiz Gençlik Koordinatörleri Sibel ÖĞÜT ile İsmail ONAT, Osmangazi Müftülüğü Vaizi Tuğba BOZDEMİR SEVİNÇ, Kurs Öğreticileri ve Kurs Öğrencileri katıldılar.

Program Müftülüğümüz V.H.K.İ. Memurlarından Yunus AYHAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlçe Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU’nun açış konuşmasıyla başlamıştır.

Projenin tanıtım konuşması İl Müftü Yardımcısı Sedanur SEZEN yapmış olup, günün anlam ve önemi hakkında İl Müftüsü İzani TURAN yapmıştır.

Katılımcılara ikramda bulunulmuş olup, daha sonra program, “Fetih Tarihine Canlı Hafıza” 1326 Bursa, ana tema canlandırma salonu, sergi salonları, toplantı salonları, kafeterya ve idari bölümlerden oluşan, ekolojik mimarlık anlayışının gerekliliklerini yerine getiren,  enerji verimliliği ilkesine göre yeşil bina formunda inşa edilen, 360 derece dairesel döngü içerisinde fetih gününü resmeden, Dünyanın tam panoramik en büyük müzesi olan, Bursa’nın beylikten cihan devletine uzanan yolculuğunu anlatan, Bursa’da metfun bulunan 6 Osmanlı Padişahı’nın ve onların zamanındaki sosyal hayatı anlatan, içerisinde 16 adet tablo yer alan Panoramik müze “Panorama” ziyaretiyle sona ermiştir.