21.01.2021

Melek MENTEŞE

1999 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Melek Menteşe 2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev hayatına başladı. Yüksek lisans eğitimini, 2009 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Bilim Dalında Doç. Dr. Hayati Yılmaz’ın danışmanlığında “Übâde b. Sâmit’in (r.a) Hayatı ve Hadis Rivayetindeki Yeri” isimli teziyle tamamladı.

2002-2013 yılları arasında Sakarya’da yürüttüğü Kur’an Kursu Öğreticiliğinin yanı sıra Kur’an Kursu idareciliği vazifelerinde bulundu. 2013-2016 yılları arasında ise İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisas eğitimini tamamlayan Melek Menteşe, mezuniyetin ardından Sakarya ili Söğütlü ilçesinde vaiz olarak görev aldı. Yaklaşık 2 yıl devam eden bu görevin ardından 29/12/2017 tarihinde Trabzon İl Müftülüğüne İl Müftü Yardımcısı unvanıyla atandı. Buradaki üç yıllık görevinin ardından 15.01.2021 tarihinde Bursa İl Müftü Yardımcısı olarak görevine başladı.

Halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde hadis sahasında doktora çalışmasına devam eden Melek Menteşe, Arapça bilmektedir.