08.07.2024

Hasan CANLI

1973 yılında Balıkesir İli Dursunbey İlçesi Adaören Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlkokulu Adaören Mahallesi'nde, İmam-Hatip Lisesi eğitiminin ilk dört yılını Dursunbey İmam Hatip Lisesi'nde son üç yılını Balıkesir İmam-Hatip Lisesi'nde, İlahiyat eğitimini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamlamıştır. Dursunbey'in değişik okullarında dört yıl Vekil Öğretmenlik yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevine 2002-2004 yıllarında İmam-Hatip olarak Dursunbey-Karyağmaz Mah. Camii'nde başladı.

Daha sonra 2004-2006 yıllarında Balıkesir -Orhanlı Mah. İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2006-2009 yıllarında 22.Dönem kursiyeri olarak İstanbul-Pendik Haseki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde İhtisas Eğitimini tamamlamıştır. İhtisas eğitimi sonrasında Kocaeli-Karamürsel Merkez Yeni Camii'nde Müezzin-Kayyım olarak görev yapan Hasan CANLI, 2010-20014 yıllarında Paris Din Hizmetleri Ataşeliği'ne bağlı Ditib-Blois Camii'nde Yurtdışı görevinde bulundu.Yurtdışı görevi sonrasında 11.04.2014 tarihinden itibaren sırasıyla Kilis-Polateli İlçe Müftüsü, Denizli-Kale İlçe Müftüsü, Denizli İl Müftü Yardımcısı ve Balıkesir-Karesi İlçe Müftüsü olarak görev yapan Hasan CANLI,  Arapça ve Fransızca bilmektedir.

08.07.2024 tarihinde Bursa İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan  Hasan CANLI  evli ve 2 çocuk babasıdır.