16.08.2018

Genç Kardeşim Sensiz Olmaz

Toplumun tüm kesimlerine din hizmeti sunmayı amaçlayan Diyanet İşleri Başkanlığı milletimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlere yönelik sistematik ve kalıcı çalışmalar yürütme gayretindedir. Bu doğrultuda “Gençlik Çalışmaları” başlatmıştır.

Bursa İl Müftülüğünde bu kapsamda yaz Kur'an Kursları çerçevesinde kalan Ancak katılım bazında genel yüzde içinde en az yer tutan 15 yaş üstü gençleri hedefleyerek bilgi, ahlak, erdem, estetik, merhamet duygularıyla yetişmelerine, milli-manevi değerlere sahip olmalarına katkı sağlayacak rol model manevi rehberler eşliğinde bir program ile yaz döneminin değerlendirilmesini sağlamak için “Genç Kardeşim Sensiz Olmaz” projesini uygulandı.

İl Müftülüğü'nün organizesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde kız erkek öğrenciler için uygulanan projenin final programı Nilüfer Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşti. Projenin koordinatörü il müftü yardımcısı Sedanur Sezen, il müftü yardımcısı Hüseyin Taner, Şube Müdürü Murat Bakırkaya, Osmangazi müftü vekiki  Şaban Çağlar, Nilüfer müftülüğü vekili Yunus Emre Kır, proje uygulayıcıları KYK manevi rehberleri ve öğrenci velilerinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim, ilahiler, ezgiler, şiirler ve tiyatro gösterileri yer aldı.

Yaz kursları boyunca yaz Kur'an Kursları programının yanında tiyatro, gezi, kitap okuma ve yorumlama, iletişim, hobi, değerler eğitimi, zarafet ve nezaket dersleri, teknoloji ahlakı, tasarım, afet bilinci, zararlı alışkanlıklardan korunma gibi derslere de katılan öğrencilere “Genç Kardeşim Sensiz Olmaz” projesi katılım belgesi verildi.