05.02.2020

BİLGİLENDİRME

Uyduruk Rüya ile Rü’yetüllah’ı (Allah’ın görülmesi ki, gerçek bilgi ve tasarruf sadece Rabbimizin uhdesinde olan bir meseledir.) kendi mülevves emellerine alet etmek suretiyle, milletimizin temiz dini duygularını sömüren din tacirlerine ve şeytanın şeyhliğine soyunanlara karşı  dikkatli olmak zorundayız. Dini ritüel ve söylemlerle halkımız önce kandırılıyor, sonra da vatanın, milletin ve devletin başına olmadık gaileler açılıyor.  Maalesef bu gerçeği 15 Temmuz’da yaşayarak acı bir şekilde tecrübe ettik. “Mü’min bir delikten iki kez ısırılmamalı.” Nebevi öğüt her daim rehberimiz olmalı. Ölçümüz; Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünneti ve nezih hayatıdır. Müstakim yol da budur; bunun ötesinde olan her şey, sapıklıktır, dalalettir.

Unutmayalım ki zehir, bakır kapla değil, altın kapla verilir. Bizi aldatanlar, hep sureti haktan görünerek aldattılar. Dini terimlerle ve kisvelerle karşımıza çıktılar; DAEŞ, IŞID, Hizbullah, hizbüttahrir, Aczimendiler, FETÖ, vs. vs.

Bu durumlarla ve bu tip insanlarla karşılaştığınızda; lütfen müftülüğümüzle irtibata geçelim.  Bizim gayemiz, görevimiz ve mesuliyetimiz, sadece ve sadece, sahih dini bilgiyi anlatmak ve tebliğ etmektir.

Halkımıza saygı ile arz ederiz.

BURSA İL MÜFTÜLÜĞÜ