24.03.2021

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Bursa İl Müftülüğü arasında “Din Hizmetleri Eğitiminde ve Mesleki Gelişimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Dekan Yardımcısı, Öğretim Üyeleri, İl Müftü Yardımcıları ve personelinin de hazır bulunduğu imza töreninde, İl Müftüsü İzani Turan aynı amaca hizmet eden iki köklü kurumun eğitimde işbirliği yapmasının memnuniyet verici olduğunu, çok yönlü faaliyetlerle hakla ulaşmanın yollarının aranması gerektiğini söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli ise İl Müftülüğü ile zaten yakın bir işbirliği içinde olduklarını, imzanan protokolle bu işbirliklerini geliştireceklerini ifade etti. “Erken Çocuklukta Ahlâk ve Değerler Eğitimi” adıyla bir Anabilim dalı kurmak ve buna bağlı olarak tezsiz yüksek lisans programı açmak için YÖK’e başvuru yaptıklarını, yine Din Hizmetleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı açmak amacıyla YÖK’e başvuru yapacaklarını belirten Dekan Kemikli, bu programlarla Müftülük personelinin bilgilerini tazelemeyi ve bilgi birikimini artırmayı da hedeflediklerini belirtti.

Din Hizmetleri Eğitiminde ve Mesleki Gelişimde İşbirliği Protokolü” ile her iki kurumda görev yapan personelin bilgi birikiminin artırılması, din hizmeti yürütenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması ve din hizmetleri faaliyetlerinde ortak aklın oluşturulması ve böylece din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.