27.04.2021

Yatılı Hafızlık Öğrencileriyle Online Ramazan Buluşması

Bursa İl Müftülüğü bünyesinde eğitim gören Yatılı Hafızlık Kur’an Kurslarındaki öğrencilere yönelik moral motivasyon etkinliği düzenlendi.

İl genelinde eğitime devam eden kız-erkek tüm hafızlık öğrencileri için düzenlenen online programda, Bursa İl Müftüsü İzani Turan gençleri selamlayarak “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.” hadis-i şerifini hatırlattı. Turan yaptığı konuşmada “Kur’an’ı hıfzetmek amacıyla çıktığınız bu yolda onu hem zihinlere hem gönüllere hem de hayatınıza nakşetmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” ifadelerini kullandı. Dünyayı kasıp kavuran salgın şartlarında eğitime devam eden gençlerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını takdir ederek bu süreçte sağlık, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir ve Nilüfer İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk’ün de öğrencileri selamlamalarının ardından kız ve erkek öğrenciler için farklı içeriklerde hazırlanmış sunumlara geçildi.

Erkek öğrencilere yaptığı sunumda potansiyel kavramına değinen İl Vaizi Bekir Şahin, içlerinde birçok işi yapabilmek gibi hafız olabilmek potansileyilini de taşıdıklarını hatırlatarak böylesi önemli bir yolda gayret ve sebatla başarıya ulaşabileceklerini ifade etti. Programın devamında öğrencilere hat sanatından örnekler sunan ve Kur’an hattının inceliklerinden bahseden Din Hizmetleri Uzmanı Adnan Beyhan; Kur’an-ı Kerimle tilaveten olduğu kadar kitabeten de iştigal etmenin büyük manevi kazanım elde etmeye vesile olduğunu ifade etti.

Kız öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte ise Mudanya Müftülüğü’nden Kur’an Kursu Öğreticisi Kübra Ceylan, iyilik konulu ödüllü animasyon filmi izlettiği sunumunda iyilik, paylaşma ve yardımlaşmanın önemini gençlerle birlikte değerlendirdi.

Bursa’da öğrenim gören hafızlık öğrencileri moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla düzenlenen program Bursa İl Müftülüğü Uzman Vaizi Zeynep Orhan Tatlıcı’nın kız öğrencilere ilahi dinletisiyle sona erdi.