10.05.2021

Arife Çiçekleri Çocuk Sevindirme Projesi

Bursa İl Müftülüğü ve Danimarka Türk Diyanet Vakfı ortaklığında gerçekleşen “Arife Çiçekleri Çocuk Sevindirme Projesi” kapsamında 1386 çocuğa bayram kıyafetleri hediye edildi.

Bursa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün hazırladığı ve ismini kültürümüzde arife günü sabırsızlanıp bayramlıklarını erkenden giyerek dolaşan çocuklar için kullanılan "Arife Çiçekleri" tabirinden alan projede, çocuklar için alınan kıyafetler gönüllüler tarafından tek tek hazırlanarak paketlendi.

İl Müftlüğü önünde toplanan kıyafetler, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Müftüleri, İl Müftü Yardımcıları ve TDV Vakıf temsilcileri ve gönüllülerinin katılımıyla düzenlenen programla çocuklara ulaştırılmak için yola çıkmak üzere araçlara yüklendi. İl Müftüsü İzani Turan yaptığı basın açıklamasında “Çocukların Ramazan bayramı öncesinde sevindirildiği bu güzel projenin hayata geçirilmesi için destek olan ve emek veren başta Danimarka Türk Diyanet Vakfına, Gençlik Koordinatörlüklerine, Türkiye Diyanet Vakıf Bursa Şubesi Kadın ve Gençlik kollarına gönüllülere ve tüm hayırseverlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yapılan programın ardından bayramlıklar gönüllüler ve gençlik ekipleri tarafından tek tek çocukların evlerine ulaştırıldı. Arife Çiçekleri Çocuk Sevindirme Projesi Kurban Bayramı arifesinde de çocukları sevindirmeye devam edecek.