18.06.2021

Haziran Ayı "Hocalarımız Okuyor" Etkinlikleri Gerçekleşti

Kuran Kursu Öğreticilerine yönelik düzenlenen "Hocalarımız Okuyor" etkinliklerinde  yazar-okur buluşmaları kapsamındaki programa yazar Belgin Konarılı katıldı. Haziran sonunda düzenlenen ikinci etkinlikte ise uzman-okur buluşmaları kapsamında Nöropsikolog Fatma Betül Karadeniz konuk oldu.

Bursa İl Müftülüğü'nün hazırladığı "Hocalarımız Okuyor" etkinlikleri tüm ilçelerden Kur'an Kursu hocalarının katılımıyla devam ediyor. Yazar ve alanından uzmanların katıldığı ve her ay bir kitabın okunarak değerlendirildiği buluşmalara bu ay TDV Yayınlarından çıkan “Kelebek Misali” isimli kitabın yazarı Belgin Konarılı katıldı. Online buluşmada tüm katılımcılar kitabı okuyarak programda yazar ile bir araya geldiler.

Osmangazi Müftüsü Mehmet Uzun’un selamlama konuşmasıyla başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşen’nin açış konuşmasıyla devam etti. Belgin Konarılı yaptığı konuşmada kitap hakkında genel bilgiler verirken yazma servüveni ve kitabın hikayesine dair paylaşımlarda bulundu. Konarılı porgramın devanında katılımcılıların kitap hakkındaki sorularını da cevapladı.

4-6 yaş Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik hazırlanan uzman-okur buluşmasında ise katılımcı hocalar tarafından "Bütün Beyinli Çocuk" kitabı okundu. İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe'nin açılış konuşmasiyla başlayan program, Nöropsikolog Fatma Betül Karadeniz'in kitap hakkındaki değerlendirmeleri ile devam etti. Fatma Betül Karadeniz, Kur'an kursu öğreticilerinin kitap hakkındaki sorularını da cevapladı.

Oldukça samimi geçen "Hocalarımız Okuyor" buluşmalarında Kuran Kursu Öğreticileri memnuniyetlerini ifade ederken önümüzdeki aylarda da etkinliklerin devam edeceği bildirildi.