26.08.2021

Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Kur’an Kurslarına katılımı arttırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya Bursa Müftülüğüne bağlı hafızlık Kurslarında eğitim gören öğrenciler de katıldı.

İl Müftü Yardımcıları Melek Menteşe ve Dr. İbrahim Özler'in başkanlığında oluşturulan komisyonlarda dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Hafızlık yarışmasında Sad Bin Muaz Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Hümeyra Güneş ve Nilüfer Dini Eğitim Külliyesi’nden Mustafa Yazar birinci oldu. Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasında ise Altınşehir Hafızlık Kız Kur’an Kursu’ndan Tuğbanur Tatlısu ve Emirsultan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’ndan Abdussamet Türkmen birinci seçildi.

Bursa il birincisi seçilen öğrenciler İstanbul bölge yarışmasında Bursa’yı temsil etmek üzere yarışacaklar.