13.09.2021

Hafızlık Tespit Sınavı Bursa İl Müftülüğünde Gerçekleşti

Kur'an Kurslarında ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik "Hafızlık Tespit Sınavı" 06-10 Eylül tarihlerinde Bursa İl Müftülüğünde oluşturulan iki komisyon tarafından gerçekleşti.

Sağlık tedbirlerin de alındığı hafızlık tespit sınavına 195’i Bursa’dan 30’u il dışından toplam 225 kişi katıldı. Bursa Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmeni Zafer Çiftli ve Kayseri Kocasinan vaizi Nimet Uğurlu’nun komisyon başkanlığı yaptığı sınavlar bir hafta sürdü.

Bursa İl Müftülüğü PDR Öğretmenleri öğrencilerin moral ve motivasyonu arttırmak ve sınav streslerini azaltmak amacıyla sınav öncesinde öğrencilere rehberlik hizmetinde bulunurken Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şubesi Kadın ve Gençlik kolları da sınava gireceklere, veli ve hocalarına ikram ve hediyeler sundu. Öğrenciler sınav sonrası Hafızlık Tespit Sınavı için hazırlanan özel köşede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Hafızlık Tespit Sınavı'nın sonuçları,  "https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx" internet adresi üzerinden öğrenebilecek.